Næste koncerter

5. December kl. 16.00


Koncert sammen med Drones and Bellows i Korskirken i Vallekilde, Hørve.


2 folkemusikgrupper fra Tønder.

Marsken Guld (MG) har bare 5 år på bagen og spiller gamle og nye danske sange og viser fra Tønder marsken, hvoraf mange stammer fra digte som gruppen har komponeret musik til, gruppen har 4 CD’er på bagen. En del af sangene er på sønderjysk 😊

Drones and Bellows (DB) har over 30 år på bagen og spiller glad og forrygende irsk/skotsk folkemusik og egne kompositioner. og har 6 CD er i bagen.

 

Og hvordan hænger det så sammen i en fælles koncert spørger man sig selv.

Og svaret er ret enkelt. Alle medlemmer af de to grupper er vokset op sammen i Tønder med en Tønder Festival i rivende udvikling lige i baghaven. (Maja fra MGer sågar født en fredag nat i festivallen!). Dette har givet anledning til en kæmpe inspiration i folkemusik generelt, men også i ægtheden og indlevelsen i sange og instrumentalnumre fra hele verden. Via de utallige musikere som har besøgt Tønder har vi oplevet hvordan musik har rejst verden rundt – er startet f.eks i Irland, er rejst via USA til Europa og endelig til lille Danmark. Eller andre stykker musik som har rejst den anden vej rundt.

 

Vel spiller grupperne forskellige typer folkemusik. DB på et utal af instrumenter og med power spiller jigs og reels med stort tempo, men også stille valse og flotte sange. MG mere afdæmpet med dejlige sange som alle har en god historie, som bandet naturligvis også fortæller undervejs.

 

Pointen er at vi spiller folkemusik med rødder i en og samme ”musikjord” nemlig Tønder Marskens.

Så vel er de to bands forskellige i udtryk, men hjertet for folkemusikken, spilleglæden og entusiasmen har de til fælles.

 

Så glæd dig til en forrygende koncert, med stor bredde og dybde i folkemusikken.

14. Februar 2021


Koncert på Klægager Ballum


Marskens guld spiller numre fra den nye genforenings CD i forbindelse med arrangementet "Kongen kommer" i andledning af 100-året for Christian X's besøg i Ballum 14/7 1920.