Marskens guld laver genforenings cd i 2020

"Det nynner gennem natten" udkommer d. 6 November 2020

Folkemusik gruppen Marskens Guld fra Tønder planlagde i foråret 2020, at indspille og udgive en CD med sange fra Sønderjylland fra 1. Verdenskrig og Genforeningen. 


Coronaen kom i vejen og har forsinket projektet, men nu er gruppen gået i studiet igen, og en del materiale er indspillet og klar til MIX. Resten forventes færdig i løbet af September.

CD’en vil blive præsenteret ved en CD-reception på Hagges Musikpub d. 6 nov 2020. Gruppen vil naturligvis også gerne præsenterer sangene ved forskellige optrædener rundt i landsdelen/landet i løbet af 2020-21– også gerne syd for grænsen!


Nogle enkelte sange er kendte, mens langt de fleste er fra gamle digte, hvortil gruppen har skrevet musik. En del af sangene er på sønderjysk, mens andre er på rigsdansk. (se nedenstående info om sangene). De fleste af sangene er aldrig udgivet og spillet før. Så faktisk noget helt nyt-gammelt og unikt.


Gruppen har tidligere udgivet 2 CD’er med sange fra Tønder og Tønder Marsken, og 1 CD med sange fra digte af Hansigne Lorenzen, så det er erfarne sønderjyske musikere vi har med at gøre.


Gruppen har fået økonomisk støtte til indspilning, Mixning og Mastering, fra Alvin Fonden  -  Grænseforeningen, og fra Tønderhus Fonden. Og tak for det.